Disse skal være med å løfte Arendal denne sesongen

Sesongen 2016 sparkes igang om noen få timer borte mot Moss og vi har i den anledning tatt en titt på de spillerne som er nye i A-stallen for denne sesongen.

Etter sesongslutt var det knyttet spenning til hvordan troppen for 2016-sesongen skulle se ut og det var tydelig at laget trengte forsterkninger for opprettholde satsingen og målet om en topplassering i avdelingen. I tillegg så man at i enkelte posisjoner var det for svak dekning og for lite kamp om plassen i startelleveren. Det har derfor før årets sesong kommet inn en del nye spillere.

Keeper ute med skade

Dessverre ble sesongoppladningens største nedtur at vår trofaste keeper Anders Hegaard Larsen blir ute hele vårsesongen og store deler av høsten. Vi ønsker han god bedring og gleder oss til å se han tilbake både på trening og i buret. Dette har likevel ført til at klubben har måtte hentet inn to nye keepere, da det allerede var tynt på dette området. Inn har Andreas Hoppestad og Jostein Aaland kommet.

Andreas Hoppestad er klar for nye utfordringer. Foto: arendalfotball.no

Andreas Hoppestad er klar for nye utfordringer. Foto: arendalfotball.no

Andreas Hoppestad kommer i fra Donn som rykket ned fra 2.divisjon i fjor og har allerede to sesonger bak seg som første keeper på dette nivået og det til tross for at han bare er 21 år gammel. Han har tidligere spilt for Gjerpen, Odd, Pors og Donn, men når er det buret til Arendal han skal vokte.

Jostein Aaland på sin side kommer fra våre naboer Jerv hvor han i den siste tiden har slitt med tilliten i tillegg til problemene med å tilpasse jobb og fotball på en god måte. Dette får han nå en bedre mulighet til nå og han sier han gleder seg til å satse skikkelig igjen. Jostein har vært med Jerv på reisen fra 3. til 1. divisjon og har tidligere spilt med flere av de som i dag er i troppen til Arendal. Før han kom til Jerv voktet han buret for Skarphedin, noen vil kanskje huske han fra møtene vi hadde mot dem i 3. divisjon og ikke mist ønske om å få han til Arendal allerede da.

To spillere returnerer «hjem»

To andre tidligere Jerv spillere har også bestemt seg for å vende «hjem». Tobias Olsvik som var på lån i løpet av høstsesongen og Steinar Berås har valgt å melde overgang til Arendal i løpet av vinteren. Begge de to var lovende spillere som gikk til Jerv i sin tid da FK Arendal gikk konkurs. Nå er de derimot hjemme der de hører hjemme noe som er gledelig. Begge spillerne bidrar med å styrke Arendal offensivt i tillegg til den lokale profilen. Les mer om dem her.

Strykning av forsvaret

Forsvaret hadde til tider sine problemer i fjor grunnet skader og andre forfall det var derfor viktig at man der klarte å hente inn flere spillere bakover. Inn har det derfor her kommet tre nye spillere. Marius Andersen, Anders Halla og Viktor Lövgren.

Marius Andersen ble den første spilleren som signerte for Arendal frem mot 2016-sesongen. Han meldte overgang fra Fløy, men kommer opprinnelig fra Egersund. Han ble kåret til årets spiller av Fløy-spillerne og var den som ble benyttet mest av alle i Fløy-troppen i 2015. Han er i liket med sin bror i Jerv Nils Petter Andersen midtstopper, men har også i løpet av treningskampene figurert som back.

Viktor Lövgren. Foto: arendalfotball

Viktor Lövgren. Foto: arendalfotball

Anders Halla på sin side kommer fra Vindbjart, men har en fortid fra Tippeligaen med Songdal og 2. divisjon med Stord og Fyllingsdalen, i tillegg til Vindbjart. Han er vel det man kan kalle en potet og han sier selv at hans største styrke er at han kan bekle flere roller. Han kan spille høyre- og venstreback, i tillegg til at han figurert som  kant i enkelte tilfeller. Utenkelig er det heller ikke at han kan bidra sentralt på midtbanen også.

Viktor Lövgren blir den andre svenske spilleren som blir en del av Arendal. Han har de to siste sesongene spilt i Superettan (tilsvarer OBOS her i Norge), men har altså nå valgt nye utfordringer i Arendal. Han opererer i hovedsak på venstreback og kan sier han kan tilføre laget innlegsskraft og offensive bidrag, noe han understreket på kick-off forrige helg. I tillegg er han også sterk i det defensive arbeidet.

Unggutter fra egne rekker

mathias_jeremie_julio

Mathias Espeland Trondal, Jeremie Elepo og Julio Espinoza. Foto: arendalfotball.no

Utvikling av spillere og ikke å gi lokale spillere tid på banen er noe Arendal har gjort helt siden oppstarten. Også i år har klubben vist at de ønsker å satse i de baner, ved at tre spillere er hentet opp fra klubbens ungdomslag. De har allerede fått vist seg frem i treningskamper og ved andre anledninger. Disse tre er følgende:

Julio Espinoza en hurtig kantspiller som har hospitert med A-laget over lengre tid. Han fikk også sin debut i 2. divisjon allerede i fjor, og nå er han altså tatt opp som fast spiller i A-stallen. Han er født i 1998 og har dermed fortsatt to sesonger igjen som juniorspiller.

Mathias Espeland Trondal en spennende midtbanespiller med god teknikk og stor løpskapasitet. Han har også vist strålende utvikling over tid, og er nå moden for større oppgaver. Han har også fått prøve seg i flere treningskamper, og i kampen mot Express viste han både overblikk og fotballforståelse da han fylte rollen som midtbaneanker i 2. omgangen.

Jermie Elepo en hurtig og offensiv back som imponerte svært mange i 2015-sesongen da han utmerket seg på rekruttlaget i 4. divisjon i høstsesongen. I vinter har han fortsatt den fine utviklingen, og har også vist at han tar nivået gjennom solide opptredener i flere treningskamper i vinter.

Velkommen til Arendal Fotball!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *