Før kampen: Arendal – Pors Grenland

Forrige fredag klarte Arendal for første gang å slå Vindbjart i seriespill da de stakk av med seieren 2-1 på Moseidmoen. Denne helgen står en ny motstander klar for å bryne seg. 

Arendal har denne sesongen brutt en rekke barierer og gjort ting klubben aldri før har gjort. Likevel må ikke glemme å fokusere og huske på at det er lenge igjen av sesongen. For nå vi i morgen tar i mot Pors Grenland hjemme må vi fokusere. De har nemlig sterke resultater å vise til. De har denne sesongen vunnet mot Strømsgodset 2, Fløy og Moss. Mest imponerende er nok snuoperasjonen mot Moss, hvor de lå under 1-2 til pause, men endte opp med å vinne 5-3.

Pors scorer nemlig mye mål og kun Arendal har fått ballen bak motstanderens keeper oftere enn det Pors har. Dermed møtes de to mest målfarlige lagene i avdelingen i morgen. Kanskje vi da får et kjempe antiklimaks med 0-0?

Nei, det har vi ingen tro på. Arendal har kun spilt 0-0 tre ganger i seriespill (Egersund, Vidar og Notodden) og på Bjønnes har det blitt mål til ett av lagene de siste 15 kampene. Så vi kan nesten garantere for scoring til ett av lagene i morgen. Heldigvis har Arendal en mye bedre statistikk når det gjelder mål mot, der vi kun har sluppet inn fire mål på seks kamper har Pors fått tretten baller i nettet bak egen keeper.

Arendal har hatt enkelte spillere ute med skade, men årets tropp har mengder med kvalitet, slik at det ser ikke ut til å by på noen problemer. Viktor Lövgren er tilbake i full trening, men det er ukjent om Berås og Fjeldal Olsen er klare til kampen i morgen. Det er ikke sikkert Lövgren heller starter, de fire bak de siste to kampen levert gode prestasjoner.

Lagene har også tidligere spilt mot hverandre både i 2. divisjon og NM. De tre kampene lagene har spilt mot hverandre har endt på følgende måter:

Dato Hjemmelag Resultat Bortelag Turnering
17. april 2013 Pors Grenland 2 – 1 Arendal NM
15. juni 2014 Arendal 5 – 3 Pors Grenland 2. divisjon
27. august 2014 Pors Grenland 0 – 3 Arendal 2. divisjon

Arendal møtte også Pors Grenland 2 i 3. divisjon, det endte med fire seiere (4-1, 2-0, 5-0 og 8-0)

En ting er i hvert fall klart før morgendagens møte mot Pors, Arendal har aldri før hatt et bedre fotball-lag. Møt derfor opp Bjønnes og støtt Arendal til nok en seier!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *