Før kampen: Arendal – Vindbjart

De fleste har fortsatt kampene mot Sandes Ulf og Viking friskt i minne. Det er to kamper som er vanskelige å glemme. Det var da Arendal Fotball virkelig fikk vist seg frem for fotball Norge. Her er vi og vi er kommet for å bli. Kan vi få til det samme i år også? Først må vi slå Vindbjart. 

Drømmer blir realitet

Det var litt av noen kamper vi fikk levert på Bjønnes i fjor. Alt startet med at vi oppskriftsmessig slo Donn 3-1 i første runde. Etter det ble det klart at vi skulle møte Sandnes Ulf, noe som skulle vise seg å bli en spennende kamp. Sandnes Ulf kan vel ikke kalles noe cup-lag og det var derfor store mulighet for at Arendal skulle kunne klar å sende de ut, i tillegg ble også dette en mulighet å prøve seg mot bedre motstand.

I det som ble et utrolig  spennende oppgjør er det vel liten tvil om at vår Danske midtbane-general Jakob Rasmussen stod i sentrum for begivenhetene. For etter å bommet på straffe i første ekstraomgang på på stillingen 1-1, hvor Sandnes Ulf på det påfølgende angrepet setter inn 1-2. Avgjorde han kampen med et langskudd fra 20 meter etter at Pepa hadde utlignet til 2-2 bare et par minutter tidligere. Har du glemt målene eller bare lyst til å se de igjen, ta en tur inn her.

Det var mange folk på Bjønnes da Viking var på besøk.

Det var mange folk på Bjønnes da Viking var på besøk.

Etter at seieren mot Sandnes Ulf var i boks ble det klart at vi trakk nok et lagt fra Rogaland, denne gangen ble det Viking. Det skulle også vise seg å bli en spennende kamp, der Arendal fikk vist frem hva som bodde i laget. Kampen startet rolig før Viking tok ledelsen etter 20 minutter. Arendal lot seg derimot ikke knekke av dette og svarte bare seks minutter senere ved Kennie Chopart, som fyrte av en kanon. Bare fem minutter senere var vi frempå igjen og økte til 2-1 ved Ylldren Ibrahimaj, som var våken på en retur fra Arild Østbø i Viking-målet. Det ble også resultatet til pause og man kunne se at Viking leiren ble noe stresset og overskriften på tv2.no var: «Viking i trøbbel». For det var de, Arendal var klart best i første omgang.

Viking følte seg derfor presset og satte innpå Veton Berisha for å prøve å snu kampen. Dette gav også uttelling for Viking, først utlignet Steinthór Thorsteinsson etter en time spilt, før nevnte Berisha var frempå og sendte Viking i føringen 3-2. Likevel lot ikke Arendal seg knekke av den grunn og Sven Fredrik Stray kriget inn en corner bare to minutter etter Viking trodde de hadde snudd kampen.

Etter dette hadde Arendal flere gode forsøk, men en feil i forsvaret førte til at Jón Dadi Bödvarsson kunne sette inn 4-3. Etter dette presset Arendal på og var nære ved å utligne igjen, i stede åpnet det seg rom bakover og Viking kontret inn 5-3 rett før dommeren blåste av kampen. Se oppsummering av kampen her.

Cup-eventyr i år også?

I år kan det derimot bli et kortere opphold i cupen, vi møter nemlig Vindbjart, et av de andre lagene som markerte seg sterkt i cupen ved å slå Start på hjemmebane. Til stor jubel for de som var tilstede på Moseidmoen den dagen. I neste runde ble derimot Odd for sterke, da tapte Vindbjart 4-2 hjemme.

Arendal og Vindbjart har møtt hverandre flere sesonger på rad nå, både i treningskamper og liga. Lagene kjenner derfor hverandre ekstremt godt før morgendagens kamp. Hvis vi ser på tidligere offisielle møter mellom lagene har de endt på følgende vis:

Dato Hjemmelag Resultat Bortelag Turnering
26. april 2013 Arendal 0 – 6 Vindbjart 2. divisjon
9. august 2013 Vindbjart 4 – 2 Arendal 2. divisjon
25. april 2014 Arendal 4 – 2 Vindbjart NM
3. mai 2014 Arendal 0 – 3 Vindbjart 2. divisjon
16. august 2014 Vindbjart 5 – 3 Arendal 2. divisjon
26. april 2015 Vindbjart 2 – 2 Arendal 2. divisjon
9. august 2015 Arendal 0 – 3 Vindbjart 2. divisjon

Fasiten gir oss da at på syv møter har kampene endt på følgende måte: 1 seier til Arendal, 1 uavgjort og 5 seire til Vindbjart. Vindbjart har derfor kommet best ut i de fleste møtene med Arendal.

Nicolai Aas og Arendal slipper i år og bryne seg på Daniel Aase. (Foto: venneslatidende.no)

Nicolai Aas og Arendal slipper i år og bryne seg på Daniel Aase. (Foto: venneslatidende.no)

Kampene mellom Arendal og Vindbjart har de siste årene utviklet seg til å bli et spennene nabooppgjør – rett og slett et lite lokalderby. Det blir også mange mål i kampene mellom lagene, noe som lover bra foran kampen på Bjønnes i morgen.

Begge lagene er nok også i år sulte på å ta seg videre i cupen for å prøve seg mot bedre motstand og få inn noe kroner ekstra i klubb kassa. I tillegg krever serien i år ekstra fokus siden halvparten av lagene rykker ned og kampene kommer tett fremover.

Knut Tørum uttalte jo i fjor at cupen var Arendals form for Champions League, en turnering hvor han selv har erfaring som trener for Rosenborg med gode resultater. Cupen gir i hvert fall Arendal en mulighet til å prøve seg mot lag fra bedre motstand hvis man skulle klare å komme seg videre i turneringen.

Form så langt i år

Sesongen har nettopp startet og begge lagene har derfor kun spilt en seriekamp, det endte med seier borte mot Moss for Arendal. Vindbjart på sin side tapte 4-2 mot Strømsgodset 2 borte. Det er derfor vanskelig og danne seg noe bilde av hvem som er favoritt før kampen i morgen, statistikken de siste årene peker mot Vindbjart, men treningskampen i vinter viste at Arendal var best. Det er derfor duket for et spennende oppgjør på Bjønnes i morgen klokken 18:00.

Vi håper du møter opp på Bjønnes for årets første hjemmekamp!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *