Kollektivt samarbeid resulterte i seier

En god sesongåpning er sjelden kost for oss Arendal-supportere, de siste sesongene har vært preget av varierte resultater, men borte mot Moss fikk vi masse å feire. For med nye spillere og ny formasjon var det nyttet til spenning hvordan laget ville fungere sammen.

Fartsfylt åpning

Foto: agderposten.no

Dagens målscorere ferier 2-0 målet sammen. Foto: agderposten.no

Det var litt av en start på kampen vi fikk, for allerede etter 2 minutter smalt Tobias Henanger ballen i nettet til stor juble for oss i Froza som hadde tatt turen med minibuss fra Arendal. Det var rett og slett en drømmeåpning og noe vi ikke hadde sett for oss, vi stod nesten litt å måpte et lite øyeblikk i det ballen lå i nettet. Skjer dette virkelig?

Bedre skulle det også bli, for ikke lenge etter skulle Steinar Berås åpne målkontoen for Arendal i sin første offisielle kamp og ikke minst doble ledelsen. Etter 23 minutter var han frempå og satte inn 2-0. Drømmestart ble vi enige om på tribunen.

Kortvarig glede

Moss virket litt overrasket etter den gode åpningen til Arendal og det virket som om det plutselig gikk opp for dem at sesongen 2016 nå faktisk var igang. De tok seg sammen og etter et omdiskutert frispark satte Bajram Ajeti ballen i mål. Dette gav gutta fra Moss blod på tann, som fortsatte presset og fikk overtaket i kampen. Dette resulterte også i 2-2 målet etter 32 minutter av Fabian Stensrud Ness. En lobb fra rundt 20 meter.

Etter dette var Arendal nære på ved et par anledninger og kunne fort har gått til ledelsen 3-2, Moss tok derimot over frem mot pause uten å skape de helt store, bortsett i fra et frispark som gikk via muren og i tverrliggeren. Noe som gjorde at det stod 2-2 til pause.

Arendal best i 2 omgang

Etter pausen kom begge lagene utpå igjen uten å gjøre noen endringer, de samme 22 spillerne entret matta. Og det var Arendal som kom best igang også i denne omgangen. Ved flere anledninger var Arendal nære på ved å igjen ta ledelsen i kampen, men en god keeper hos Moss i tillegg til noe upresis i den siste fasen av spillet gjorde at ballen ikke havnet i nettet. I tillegg var det flere som mente at vi skulle hatt et straffespark.

Arendal stilte med følgende lag

Arendal stilte med følgende lag

Det meste av det Moss prøvde på kom ikke særlig langt eller ble så alt for farlig. Æren for det må alle de 11 Arendals spillerne få, de jobbet sammen og sørget for å ligge kompakt med så avstander mellom lagdelene. Et kollektivt press og samarbeid gjorde at det meste Moss prøvde på stoppet opp. Men dette kostet også krefter, noe som gjorde at det ble mer og mer klart at det var på tide å få inn noen friske ben utover i kampen.

Arendal valgte derfor å ta ut Wilhelm Pepa på topp, som gjennom hele kampen hadde truet bakrom og stresset stopperne til Moss. Inn for han kom Petar Rnkovic, en helt annet spillertype som i hovedsak bidrar med luftstyrke på topp, noe som skulle bli helt avgjørende i dag. I tillegg gikk Christian Tveit, som fortsatte det gode spillet han har vist i treningskampene og Tobias Henanger av banen. Inn kom Nicolai Aas og Tobias Olsvik.

Dramatikk på slutten

Slutten av kampen tok seg derimot virkelig opp og det skjedde mye på kort tid. Skader for begge lag og spillere som trengte assistanse på en eller annen måte førte til at det ble lagt til hele fem minutter. I tillegg måtte keeperen til Moss takke for seg etter en smell tidligere i kampen, en skade som førte til at han selv fikk gult kort, uten at noen helt forstod hva som skjedde.

Litt uti overtiden fikk Arendal frispark inne på Moss sin banehalvdel. Ballen ble lempet oppover mot Petar Rnkovic som gikk opp i duellen med keeperen til Moss som nettopp hadde kommet innpå. Her brukte Petar sin styrke og vant duellen mot keeperen. Ballen havnet foran mål der Ylldren Ibrahimaj stod klar og satt ballen iskaldt inn i det tomme buret. 3-2 ledelse til Arendal tre minutter på overtid!

Moss prøvde å skape noe av den lille tiden som var igjen, men det klarte de ikke. Seieren skulle hjem til Arendal i dag og gud så godt det smakte. Endelig skulle vi få en god start på sesongen. Jubelen var stor blant oss tilreisende og det med god grunn, vi hadde slått en av opprykksfavorittene i serieåpningen på bortebanen!

Takk for kampen! Foto: Trond Madsen (arendalfotball.no)

Takk for kampen! Foto: Trond Madsen (arendalfotball.no)

Denne seieren gir uten tvil gutta masse selvtillit frem mot cupkampen hjemme mot Vindbjart på Bjønnes til torsdag. Vi håper vi ser deg der!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *