Oppsummering: PostNord-ligaen avdeling 4 – runde 2

Den andre runde av årets sesong er nå over og det manglet ikke på hverken mål eller overraskelser. 

Årets sesong er enda ung og det kan fortsatt skje mye før vi setter punktum med siste serierunde 22. oktober. Denne runden var spekket med lag som ønsket å fortsette sin gode start, mens noen jaktet sine første poeng.

Vi fikk heller ikke denne runden noen kamper som endte uavgjort, dermed står alle lagene med 0, 3 eller 6 poeng etter to runder.

Notodden – Bærum

Helgens runde ble sparket igang på lørdag da Notodden fikk Bærum på besøk. De to hard satsende klubbene er av mange tippet om å kjempe i toppen av årets avdeling. I følge rapportene hadde Notodden flere store sjanser i starten av kampen, noe som førte til at de tok ledelsen etter 26. minutter. Bærum hadde sine muligheter frem mot pause, men Notodden holdt unna. Etter pause tok Bærum over, men de klarte ikke å utnytte dette og Notodden gikk derfor opp til 2-0. Noe som også ble sluttresultatet og tre nye poeng til Kenneth Dokkens menn. Overbevisende nok og de står da med to seire av to mulige.

Arendal – Fløy

I den neste kampen som startet på søndag klokken 15:00 finner vi den mest mål rike. Arendal tok i møt Fløy hjemme på Bjønnes i et lokaloppgjør, hvor Arendal de siste årene har hatt et overtak. Arendal ledet oppskriftsmessig 3-0 til pause. Med en nesten identisk start som borte mot Moss i første runde, det eneste som var annerledes var at Arendal ikke slapp inn mål. Arendal fortsatte sitt gode spill og sendte Fløy hjem til øya med 7-0 i bagasjen. Dette resultatet fører Arendal til toppen av tabellen på grunn av mål forskjellen.

Vindbjart – Fram

Et skadeplaget Vindbjart tok i mot Fram hjemme på Moseidmoen, som er godt kjent for sine fantastiske hamburgere. Vindbjart gikk ut i 100 og dominerte i starten, men det hjelper ikke å dominere når motstanderen bare kan gå gjennom forsvaret og nettopp det skjedde etter 8 minutter da Mats Haakenstad sendte Fram i føringen. Ti minutter senere var Fram frempå igjen og Erik Rosland økte til 2-0 for gjesten fra Larvik. Vindbjart prøvde så å svare og var nær ved å utligne til 2-1 når Kim Kvaalen sendte i vei et langskudd, men en god redning fra Kenneth Stenild Nielsen i Fram målet hindret scoring og ledelsen holdt seg derfor til pause.

Starten av 2. omgang skulle ikke bli noe bedre for Vindbjart for etter kun ett minutt økte Fram til 3-0 på en innøvd corner variant. Vindbjart prøvde derfor å sette inn Christian Follerås på topp, men dette resulterte ikke i de store mulighetene og Fram gikk heller i angrep og satte inn 4-0, noe som også ble sluttresultatet i Vennesla. Se høydepunkter fra kampen her.

Kvik Halden – Ørn Horten

I Halden på Halden stadion tok Kvik Halden i mot Ørn Horten som jaktet sine første poeng for sesongen. Det var derimot Kvik som kom best igang og etter 14 minutter tok de ledelsen 1-0. Mathias Engebretsen hamret inn en retur fra corner. Det ble også resultatet til pause, men begge lag hadde sine muligheter som de ikke klarte å utnytte.

2. omgangen var bare to minutter gammel da Kvik gikk opp til 2-0 på noe som neppe får prisen som årets mål. Etter en del klabb og babb i inni boksen til Ørn Horten fikk Josef Myhren Bouchleh ballen inn i nettet. Noen minutter senere fjernet Martin Hoel Andersen all tvil da han økte til 3-0 til Kvik Halden, et mål som kom etter glimrende spill, bygget opp helt fra egen 16-meter. 3-0 ble også slutteresultatet og tre nye poeng til Kvik Halden. Høydepunktene fra denne kampen finnes her.

FK Tønsberg – Moss

Rundens overraskelse denne runde kom i Tønsberg hvor FK Tønsberg slo Moss 3-1. Moss som mange har satt som favoritt har med det fått en dårlig start på sesongen med to tap. FK Tønsberg tok ledelsen like før pause på straffe og før dette hadde ingen av lagene fått til det helt store. FK Tønsberg var derfor meget fornøyde til pause. Ti minutter ut i 2. omgang skulle de derimot øke ledelsen da Lasse Bransdal med glitrende forarbeid spilte ballen til Alagie som dundret ballen i mål. Bransdal, som ble kåret til banens beste, var også nest sist på ballen når Tønsberg gikk opp til 3-0 ved Christian Østli, mannen som satte straffen i første omgang.

Moss tok derimot over initiativet i kampen på 3-0, noe som også gav uttelling da de reduserte til 1-3 når Omar Fonstad El Ghaouti fikk stå alene på tre meter og sette ballen i mål. Mange mente på at dette måtte være offside, men målet ble godkjent. Dette var dog til ingen nytte og FK Tønsberg vant med det 3-1.

Asker – Odd 2

Da Asker tok i mot Odd 2 hjemme mandags kveld var det to lag som kom fra seier i første runde som braket sammen. Begge lagene hadde sine muligheter i starten av kampen og Asker var nære på to ganger, men ballen ville ikke i nettet. Men etter 36 minutter fikk Asker uttelling for presset og et stresset Odd-forsvar klarerte ballen rett i beina på Hallvard Håskjold som satte ballen i nettet etter 36 minutter. Etter dette skjedde det ikke stort før pause, men Odds Eric Kitolano hadde et skudd i tverrlegger over.

I andre omgang fortsatte Asker sitt press og kunne fort fått en straffe etter 49 minutter når Mads Eskedal Lyngen ble felt på vei gjennom, men dommeren vinket spillet videre. De fikk derimot uttelling i det 59 minutt da Sindre Mauritz-Hansen satte 2-0 på en corner. Asker opprettholdt presset sitt og var ved et par anledninger nære på å kontre inn 3-0 mot et Odd-lag som jaget redusering. Det klarte de derimot ikke og kampen endte fortjent med 2-0 seier til Asker.

Pors – Strømsgodset 2

Pors kom best igang og etter 19 minutter satte Stefan Mladenovic i nettet via en Godse-spiller, 1-0 til hjemmelaget, som jaktet sin første tre poenger for sesongen. Ti minutter senere doblet Daniel Lauritzen ledelsen da han fint ble spilt gjennom. 2-0 til pause.

Pors kom også best igang etter pause og etter 47 minutter hamret Kim Bentsen ballen i nettet, et kanonskudd fra 55 meter. Godset prøvde å mobiliserer og hadde til tider mye ball, men en god Anders Klemensson i buret stoppet alt som kom. Pors gav seg i midlertidig ikke med det og i det 81 minutt var mannen som sendte i vei innlegget til 1-0 scoringen, Stefan Mladenovic, frempå og satte inn 4-0. Det ble også sluttresultatet og Pors fikk med det sine tre første poeng for sesongen.

runde2

Disse resultatene gir følgende tabell:

PostNord-ligaen avd 4
Lag K Mål P
Arendal 2 10 – 2 6
Fram 2 5 – 0 6
Asker 2 5 – 1 6
Kvik Halden 2 4 – 0 6
Notodden 2 3 – 0 6
Pors 2 6 – 4 3
FK Tønsberg 2 3 – 2 3
Odd 2 2 4 – 4 3
Strømsgodset TF 2 2 3 – 6 3
Moss 2 3 – 6 0
Bærum 2 0 – 3 0
Vindbjart 2 2 – 7 0
Ørn Horten 2 1 – 6 0
Fløy 2 0 – 8 0

Vi ønsker alle lagene lykke til i neste serierunde!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *