Vurdering av Arendal-spillerne etter halvspilt sesong

Jeg har latt meg inspirere av Fædrelandsvennens vurdering av Start-spillerne etter halvspilt sesong av OBOS-ligaen 2017 og har valgt å sette opp min vurdering av Arendal-spillerne. 

Sesongen er altså nå halvspilt og spillerne tar ferie, i hvert fall kampfri frem til 23. juli. Da venter Tromsdalen borte, noe som er en ekstremt viktig kamp. De første femten kampene har nemlig bare gitt ni poeng og to seire. Dette må endres på og første seier etter ferien bør komme i kampen mot Tromsdalen.

Jeg har vurdert spiller for spiller i samme skala som FVN, fra 1 (dårligst) til 10 (best). Kun spillere som står med spilletid er vurdert.

Arendal_jan_espen_thorvildsen

Jostein Aaland – 2
Årets spiller 2016, har ikke taklet OBOS-nivået. Sliter helt klart mot bedre motstand. Flere personlige feil og mål han burde reddet i flere av kampene. Mye slurv med ball i beina, spesielt mot Start. Pluss for herlig igangsetting på 1-1 målet mot Start.

 

 

Anders Gundersen – 6
23-åringen er en av få som har levert over forventet. For meg den beste overgangen Arendal har gjort i løpet av vinteren. Ekstremt god skuddstopper. Litt å gå på når det gjelder feltarbeidet. Savnet de siste kampene når han har vært ute med skade.

 

 

Matias Fjeldal Olsen – 3
Alt for variabel i prestasjonene. Var helt ute borte mot Konsvinger og ble bytte ut etter 36 minutter. Ser ut til å ha mistet plassen til Dejan Corovic. Kan kjempe seg tilbake. Bedre fremover enn bakover, kan bli viktig mot «svakere» motstandere. God innleggsfot.

 

 

Dejan Corovic – 4
Grunnet skader på andre spillere har Dejan operert mye på venstreback istede for høyre. Helt klart best på høyresiden. Bringer defensiv trygghet inn i forsvaret og kjenner nivået. Har fortsatt litt å gå på.

 

 

 

Marius Andersen – 4
Startet ca halvparten av kampene denne sesongen. God i lufta og på fart, men sliter med markeringspillet. Må også jobbe med pasningspillet.

 

 

 

Sven Fredrik Stray – 3
Er nå ferdig i Arendal etter at familiekabalen blir for vanskelig til å gå opp. Har som mange andre variert i prestasjonene. God i lufta, men sliter i markeringspillet. Svakt innhopp mot Start.

 

 

 

Petar Rnkovic – 5
Startet sesongen som spiss og gjorde sine saker bra mot Mjøndalen og Florø. Svak i enkelte kamper. Helt klart best som midtstopper, litt treg til tider med ball i beina. Toppscorer med fire mål ved halvspilt serie.

 

 

 

Sune Kiilerich – 5
Enda en av nykommerne som har levert, kanskje litt under i enkelt kamper. God i lufta, god langs bakken. Er god til å slå oppspill mot spissene. Herlig 1-1 mål mot Start etter et løp på 70 meter. Kriger.

 

 

 

Viktor Lövgren – 4
Har som mange andre slitt med skader. Spilt både venstreback og sentral midtbane. Helt klart best som back og fremover på banen. Har litt å jobbe med defensivt. Fikk etter noen kamper litt mer tak på det å spille på midtbanen.

 

 

 

Anders Hella – 2
Fortsetter i grunn som forrige sesong, nemlig mest på benken. Står med 47 spilleminutter. Er helt klart en backup-spiller. Har enorm løpskapasitet, men mangler mange andre ferdigheter. Ikke fått vist hva han kan bidra med.

 

 

 

Tobias Henanger – 4
Enda en som har hatt problemer med skader. Har ikke helt klart å takle nivået og jeg syns han sjeldent er skikkelig med i spillet. Gjør en del «usynlig jobb» og er trygg med ballen. Fort en som kan miste plassen til fordel for en forsterkning i sommer.

 

 

 

Jakob Rasmussen – 5
Har til tider vært strålende og viser at han er en flott ballfordeler. Kommer ned mellom stopperne og starte det oppbyggende spillet. Må få ryddet unna slurv og få ned antall feilpasninger. Flotte og viktige mål på frispark og straffe.

 

 

 

Tobias Olsvik – 3
Har kommet mye inn fra benken. Både som kant og sentralt på midtbanen. Ikke overbevist skikkelig på de mulighetene han har fått. 

 

 

 

Aleksandar Corovic – 3
Var meget godt borte mot Åsane. Herlig takling og innlegg på 0-1 målet. Er en kriger som går i dueller og kjemper på midtbanen. Burde helt klart fått spille mer i kamper hvor vi møter gode lag og trenger noen som kan takle og krige.

 

 

 

Lars Kilen – 2
Kom inn til sin debut borte mot Mjøndalen i åpningskampen. Var nære ved å bli matchvinner med et skudd på slutten. Er en spiller jeg personlig skulle ønske hadde fått mer spilletid, men tabellsituasjonen gjør at ungespiller ikke kan prioriteres.

 

 

 

Ylldren Ibrahimaj – 5
Den lokale ungutten med over 100 kamper for Arendal gikk høyt ut før sesongen og ønsket å bidra med 20 målpoeng. Slik har at det derimot ikke gått. Står med en scoring og to målgivende. Er en viktig brikke i Arendals offensivie spill. Har en rekke geniale pasninger, men av og til prøver han på litt for mye, må lære seg å gjøre det enkelt.

 

 

 

Rasmus Lynge Christensen – 6
Fjorårets stjerne, skadet store deler av denne sesongen. Frisk start mot Bodø/Glimt, men falt litt bort grunnet den fysiske formen. Flotte detaljer mot Start, blant annet helflikken som åpnet for 1-1 målet. Fikk også sitt første mål helt på tampen hjemme mot Sandnes Ulf. Med sommerpause og skikkelig trening blir han en viktig brikke.

 

 

 

Wilhelm Pepa – 5
Fikk lite tillit i starten av sesongen, ble da brukt som en joker. Har til tider vist det han er god på, men faller av og til litt bort. Jobber utrettelig. Kan fort få en rolle som ving med Kovacs som spiss.

 

 

 

Ole Marius Håbestad – 1
Står med fem minutter mot Strømmen. Ble da byttet inn for Olsvik. Neppe aktuell for flere minutter resten av sesongen.

 

 

 

Steinar Berås – 1
Startet kampen borte mot Mjøndalen og fikk 72 minutter. Har siden da slitt med skader og spilletid. Ser ikke ut til å ha en fremtid i klubben. Blir imponert om han kommer tilbake etter skader.

 

 

 

Fabian Stensrud Næss – 4
Slet med skader i starten av sesongen. Veldig god i enkelte kamper, helt borte i andre. Spilt mest ving, men imponerte på topp mot Sandnes Ulf frem til han måtte ut med skade. Står med to mål.

 

 

 

Adi Markovic – 4
Samme situasjon også for Adi, alt for varierende i prestasjonene. Ser ut som han har fått ny giv og blitt en ny spiller etter at Andersson kom inn. Trenger å bidra med flere målpoeng, i form av scoringer og målgivende pasninger.

 

 

 

Adnan Mohammed – 5
Beviste hvorfor det var stor interesse for han etter overgangen fra Dansk fotball. Enorme ferdigheter 1-mot-1. Dessverre en tendens til å være god første 45, for å så forsvinne gradvis utover i kampen. Ferdig i Arendal etter tre månder og har returnert til Danmark. Vil bli savnet

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *